2018 copyright by Bootman & Bouwmeester. All rights reserved

PROJECT BEDRIJFSINRICHTING

Project 'Tussen de Bogen' Amsterdam

De gewelven onder het spoorwegviaduct 'Tussen de Bogen' , zijn gelegen tussen het Haarlemmerplein en de Grote Bickersstraat, ze bieden ruimte aan kleinschalige bedrijfjes. De ruimtes werden voorheen gebruikt als opslag voor NS materieel waardoor een passende indeling ontbrak. Er was sprake van mooie open ruimtes met als uitdaging dat er sprake is van beperkte lichtinval

 

Bootman & Bouwmeester is gevraagd om in één van de ruimtes een etalage en scheidingswand te maken. Doordat de enige lichtval vanaf de voorgevel kwam, zou een dichte etalage de totale ruimte nog donkerder hebben gemaakt. Met een half doorschijnende etalage gemaakt van kaasdoek heeft Bootman & Bouwmeester aan de drie wensen van de opdrachtgever kunnen voldoen.

  • van buiten niet direct naar binnen kunnen kijken.

  • van binnen wel naar buiten kunnen kijken.

  • voldoende lichtinval behouden

Tot slot werd ons door de opdrachtgever gevraagd een scheidingswand te maken om de natte groep niet in het zicht te hebben als men de bedrijfsruimte zou betreden.

Bootman & Bouwmeester heeft geadviseerd om in plaats daarvan een scheidingskast te maken. Hiermee zou de kleine ruimte ten volle worden benut en het plaatsen van losse opbergkasten overbodig worden. Door deze oplossing is de bedrijfsruimte niet alleen praktisch ingedeeld maar heeft tevens een mooie eyecatcher gekregen.

1/4